Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

B-B-Q
Autor: Michael Klíma | 10.5.2009 | Restaurace a servis

Barbecue

Pokud hovoříme o barbecue, tak musíme rozlišovat suché brazilské barbecue, což je barbecuování masa okořeněného směsí koření a soli při  brazilském churasco, a americké barbecue.

 V Americe se původně  tento výraz, zkrácený na B-B-Q,  používal jenom pro označení úpravy celých prasat, telat, ovcí nebo i jiných velkých kusů masa na rožni nebo na roštu nad plamenem, kdy  palivem bylo dřevěné uhlí nebo  hikorové dřevo. 

 Celá zvířata byla napichována na rožeň  od barbe až po que, neboli  od vousů až po ocas a  z těchto dvou francouzských slov vznikl výraz barbecue.

 Byli to francouzští lovci nebo bukanýři kteří tuto metodu zavedli v Americe odkud  se rychle rozšířila i do sousedních zemí. Dnes je tento výraz používán téměř po celém světě. Dnes ale tento výraz označuje metodu, nebo jídla, podávaná v barbecue omáčce.

Při americkém způsobu barbecue se maso griluje buď venku nebo v kuchyni na rožni, na grilu pod salamandrem nebo i v troubě, přičemž se potírá marinádou nebo omáčkou označovanou prostě jako barbecue omáčka.

Barbecue omáček existuje nekonečná řada. Obsahují různé druhy koření podle místní preference, avšak  obyčejně  kečup a chilli omáčku, ale jen velmi zřídka obsahuje cibuli nebo česek z obavy, že při delším skladováním by mohla omáčka kvasit.

 Barbecue – 1. zařízení (venkovní gril) na kterém se potraviny grilují (barbekují); 2. funkce (venkovní) při které se jídla způsobem barbecue připravují a pojídají. V tom druhém případě je jen velmi malý rozdíl mezi barbecue a picnc. Üpicnic.

Grilování

Zdrojem tepla může při grilování být dřevěné uhlí, dřevo mesquite, zemní plyn nebo propan-butan. Potraviny jsou grilovány na roštu, na rožni nebo v grilovacích kleštích které musí být naprosto čisté než se na ně potraviny přidají. Během grilování se do potravin nepíchá. Na barbekuování se toto grilování změní v okamžiku kdy potravinu během grilování začneme potírat omáčkou která se nazývá barbecue sauce. Některé potraviny jsou v této omáčce marinovány krátce před tepelnou úpravou.

Pokud chcete vychutnat správně grilovaná nebo barbecuovaná jídla tak navštivte restauraci  STEAKGRILL®.


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz