Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

ABOYER
Autor: Michael Klíma | 21.2.2010 | Co, kdy, kde a jak

Aboyer (fr.), je kuchyňský zaměstnanec (zpravidla kuchař) který ve velkých kuchyních vyvolává (štěká) objednávky číšníků. Kuchař pověřený přípravou vyvolaného jídla, musí nějakým způsobem dát najevo, že objednávku zaznamenal. Bylo kdysi zvykem, že po kuchaři, který nikterak neodpověděl, aboyer hodil teplou bramborou, aby ho probudil.

Aboyer je také poslední vizuální kontrolou kvality jídel před jejich výdejem z kuchyně. Fizikcká, lépe řečeno chuťová zkouška jídel vydávaných z kuchyně není prakticky možná a tak prvním kdo může chuť jídla posoudit je host, kterému bylo dané jídlo podáno.

Nicméně před tím, obsluhující, který jídlo v kuchyni se musí vizuálně  přesvědčit, že jídlo odpovídá  představám hostů o jejich úpravě. Následně ale, za několik  okamžiků po podání jídla se vhodným způsobem hostů zeptá, zda je vše v pořádku a jestli pro ně může ještě něco udělat.

To ovšem ale jak víme se v Česku zatím nedělá, nicméně jako studenti Hostovky, byste měli usilovat o zlepšení úrovně českého pohostinství  a proto byste měli téměř mít za povinnost svoji nespokojenost vyjádřit. Stejnou povinností by měla být pochvala jídla, které si pochvalu zaslouží.

 V Americe funkci aboayera zastává buďto sám chef, nebo  tak zvaný  food checker,  který je také poslední vizuální kontrolou kvality jídel před jejich výdejem z kuchyně.

 

 


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160446
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz