Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Stroje, náčiní a zařízení

Stroje, náčiní a zařízení mají hodně co společného s kuchyňskými technikame které jsou popsány zvlášť.

V této sekci se zaměříme jen na markantní rozdíly které ovlivňují kvalitu případně strukturu a vzled jídel.

Například velký rozdíl je v tom zda jidlo bylo připravené na gridlu nebo na grilu ať již lávovém, na dřevěném uhlí, na elektrickém nebo plynovém.

Stejně tak je rozdíl v tom zda potravina byla nakrájena nebo nasekána ručně, nebo nějakou mechanickou pomůckou. Podobně při smažení jsou rozdíly v tom zda potravina byly smažena na pánvi, ve fritéze nebo v konvektomatu.

I z odborného hlediska jsou v tom velké rozdíly, ale mnohdy jejich použití je mnohostranné a tak ani samotní odborníci mezi tímí velké rozdíly nedělají.

Z pohledu hosta je ale veliký nedostatek v tom, že i mnozí tvůrci jídelních lístků hosty milně informují když nepoužijí správné označení použitého zařízení což pro mnohé hosty je velice důležitá informace.

V této sekci budu postupně popisovat význam nebo způsob pužití nejznámějších strojů, náčiní a zařízení, ale pokud na něco zapomenu, tak mně na to neopomeňte upozornit.

KDO SE NA NIC NEPTÁ...

...NIC SE NEDOZVÍ!

Spolu s Voltérem považuji za své právo říkat co si myslím, ale do smrti budu obhajovat Vaše právo mi odporovat, nebo hledat pravdu nikde jinde. Když ale všechno selže, tak se pokuste použít mé rady.

Za používání anglických či jiných cizích odborných výrazu se neomlouvám, a naopak si myslím, že dnes po vstupu do EU by mi měli být vděčni hlavně pracovníci v pohostinství, kteří se bez některých těchto výrazu za nějaký čas v EU asi již neobejdou.

Žiji již více než 40 let v zahraničí a proto se také neomlouvám za mé případné gramatické chyby, i když se za ně velice stydím a snažím se polepšit. Když se podíváte na všechny ty mé několikastránkové příspěvky, které do těchto stránek píši, a porovnáte je s těmi krátkými dotazy mých čtenářů, tak uvidíte, že na to, že v česku již tak dlouho nežiji si nepočínám tak špatně.

M. Klima

Otázky a odpovědi k tomuto tématu hostovky

Otázka: Dobrý den pane Klímo, četl jsem Váš článek o grilování, kde zmiňujete plynové grily se zářiči, které používáte v projektu STEAKGRILL- mohl byste prozradit nějaké bližší informace (výrobce/typ) nebo eventuálně nějaký konkrétní plynový gril či výrobce grilů doporučit? Váš fanoušek Martin ...více

Otázka: Co je to dranžírování? ...více

Otázka: Můžete mi někdo vysvětlit jaký je rozddíl mezi grilem a gridlem, jak a na co se správně používají. Robert K. ...více

více otázek a odpovědí

Vyhledávání



Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

2882117
© 2007 - 2017, http://www.hostovka.cz