Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Případové studie

Případové studie, anglicky zvané Case Studies se ukázaly velmi účinnou formou výuky zejména při výuce manažmentu.

Příklady úspěšného manažmentu českých pohostinských provozů, pokud se o některých dá hovořit, jsou bohužel z dob před zavedení socialistického pohostinství a tudíž přesto, že si zaslouží uznání, jsou pro dnešní techniku manažmentu neupotřebitelné.

Tajemství úspěchu některých současných českých pohostinských provozů, ani těch které byly ohodnoceny cenou Jaroslava Vašaty, nebylo nikdy odhaleno.

Český pohostinský průmysl bohužel nemá ještě dokumentaci výsledků úspěšného manažmentu, ani popis důvodů pro které některé provozy neuspěly a proto se zatím musíme obracet na některé zahraniční případové studie které se dají na naše poměry aplikovat.

Problém bohužel je, že český manažer pohostinství, si málokdy z těchto případových studií vezme poučení. Pod vlivem jeho přesvědčení: "všechno vím, všechno znám a nikdo mně nemusí nic učit" případové studie jsou pro něj zcela bezcenné.

Já jsem při mé patnáctileté praxi ve výuce na hotelové škole v Chicago případové používal velmi často, a mohu říci že byly nejúčinnějším prostředkem jak některé osvědčené techniky manažmenu mým studentům přiblížit.

Hostovka není školou manažmentu restauračních provozů nicméně studenti Hostovky by měli vědět co dělá některé restaurace ú spěšné a co naopak je důvodem jejich neúspěchu což si na některých případových studiích ukážeme.

KDO SE NA NIC NEPTÁ...

...NIC SE NEDOZVÍ!

Spolu s Voltérem považuji za své právo říkat co si myslím, ale do smrti budu obhajovat Vaše právo mi odporovat, nebo hledat pravdu nikde jinde. Když ale všechno selže, tak se pokuste použít mé rady.

Za používání anglických či jiných cizích odborných výrazu se neomlouvám, a naopak si myslím, že dnes po vstupu do EU by mi měli být vděčni hlavně pracovníci v pohostinství, kteří se bez některých těchto výrazu za nějaký čas v EU asi již neobejdou.

Žiji již více než 40 let v zahraničí a proto se také neomlouvám za mé případné gramatické chyby, i když se za ně velice stydím a snažím se polepšit. Když se podíváte na všechny ty mé několikastránkové příspěvky, které do těchto stránek píši, a porovnáte je s těmi krátkými dotazy mých čtenářů, tak uvidíte, že na to, že v česku již tak dlouho nežiji si nepočínám tak špatně.

M. Klima

Otázky a odpovědi k tomuto tématu hostovky

Otázka: Dobrý den, V připadové studii CONVENIENCE se zmiňujete, že vyhazování umělích dochucovacích prostředků je hloupost a pochopil jsem z toho že si myslíte, že je používání těchto umělých chemických věcí v pořádku. ...více

Otázka: Dobry den Miku, stavam se pravidelnym ctenařem vašich stránek, docela je zajimave co všechno víte,,,)) jaky je Vaš nazor na Servis charge, většinou je to 1O% z ceny jidla, jestli se nepletu..Me se to zda stejne sizeni jako ten kuver. ...více

Otázka: Zdravim Miku, souhlasim, s vami s tim tim , dejte lidem co jim patri.. Chtel bych se vas zeptat jestli nevite neco o tvz food cost.. melo by to byt neco o nakladech na jdlo.Dost casto jsem to videl na gastronews a dnes se s tim kazdy restaurater ohani. ...více

více otázek a odpovědí

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160444
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz