Univerzita pro hosty restaurací

Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.

Michael Dobromil Klíma
Michael Dobromil Klíma životopis
* 23. 6. 1928 až 15. 10. 2011
Zakladatel konceptu STEAKGRILL®, autor článků na Hostovce. Od poloviny roku 2018 vzniká tento web jako modernizace a revize původního webu Hostovky.
Brzy do postele, brzy vstát, propagovat se a tvrdě pracovat!
Životní krédo Mikea z originálního Early to bed, early to rise, work like hell and advertise!.

Články

Články

Fusion cuisine
7. listopadu 2009
kuchyňské techniky
Fusion cuisine
Fusion cuisine je definována jako kuchyně, která vznikla fuzí, tj. splynutím nebo sloučením dvou nebo i více kuchyní (cuisines), lépe řečeno jejich technik, používaných potravin, receptur, náčiní a případně i zařízení.
Celý článek
Assembly cooking
19. května 2009
kuchyňské technikynejčtenější
Assembly cooking
Assembly cooking je technika sestavení a presentace jídel odborně připravených ze zdravotně nezávadných kuchyňsky upravených potravin (polotovarů) efektivními moderními technikami.
Celý článek
Pečení
13. dubna 2009
kuchyňské techniky
Pečení
Pečení je prodloužená tepelná úprava potravin suchým teplem v uzavřeném prostoru zpravidla vyzařováním, prouděním nebo kondukcí tepla. Angličtina používá výraz baking pro pečení chleba nebo jiných moučných výrobků a roasting pro pečení masa, drůbeže a podobně. Běžní hosté v tom nedělají velkých rozdílů a bohužel ani někteří kuchaři, ale jako studenti Hostovky bychom ty rozdíly měli znát.
Celý článek
Dušení
1. srpna 2006
kuchyňské techniky
Dušení
Dušení je v české kuchyni relativně srozumitelný a většinou dobře chápaný výraz. Je to úprava pokrmů vlhkým teplem v nádobě si silným dnem a dobře přiléhající poklicí. Dušení je relativně úsporný způsob přípravy jídel protože může probíhat při mírné teplotě přímo na plotně nebo v troubě, případně v remosce. Pokrmy připravované tímto způsobem jsou nazývány dušeniny, aglicky stews.
Celý článek
Smažení
30. října 2005
kuchyňské techniky
Smažení
Jedna z důležitých kuchyňských technik je smažení, které spadá mezi techniky přípravy jídel na tuku nebo v tuku. Tato technika je popsána v milionu kuchařských knih a vyučuje se na všech odborných školách a proto vám ji tady popisovat nebudu, ale pokud se týká jídelních lístků, tak na těch je hodně o tom smažení zanedbáno.
Celý článek