Univerzita pro hosty restaurací

Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.

Michael Dobromil Klíma
Michael Dobromil Klíma životopis
* 23. 6. 1928 až 15. 10. 2011
Zakladatel konceptu STEAKGRILL®, autor článků na Hostovce. Od poloviny roku 2018 vzniká tento web jako modernizace a revize původního webu Hostovky.
Brzy do postele, brzy vstát, propagovat se a tvrdě pracovat!
Životní krédo Mikea z originálního Early to bed, early to rise, work like hell and advertise!.

Kategorie článkůhygiena a sanitace

Bakterie
1. května 2009
hygiena a sanitace
Bakterie
Co to jsou bakterie to vám tady psát nebudu protože pokud chcete vědět co jsou to bakterie a které jsou užitečné a které ne, tak se podívejte na internet.
Mzda strachu
7. srpna 2008
hygiena a sanitace
Mzda strachu
Již jsem se někde již zmínil, že jsem také pracoval jako Executive Chef pro společnost Marriott na letišti v Chicagu v kuchyni ve které se denně připravovalo 15-20 tisíc jídel do letadel různých leteckých společností.
OSH
9. května 2008
hygiena a sanitace
OSH
Zkratkou OSH je v Evropě označena organizace pro bezpečné a zdravé pracovní podmínky (European Agency for Safety and Health at Work) která by neměla být zamněňována s amerikým OSHA (Occupational Safety and Health Administration).
Nikdy
12. března 2008
hygiena a sanitace
Nikdy
Ráda bych se s vámi podělila o velice špatnou zkušenost v jedné restauraci do které mně nikdy už nikdo nedostane.
Podávání jídel při bezpečné teplotě
30. října 2005
hygiena a sanitace
Podávání jídel při bezpečné teplotě
Neodborné zacházení se surovinami při přípravě a hlavně s hotovými jídly je příčinou mnoha vážných onemocnění a toto si pravděpodobně uvědomují více hosté než ti kteří jídla připravují.
Sanitace
25. srpna 2005
hygiena a sanitace
Sanitace
zatím nikdo do této sekce SANITACE nepřidal žádný příspěvek a přitom si myslím, že sanitace je největší problém při přípravě jídel nejenom doma, ale ještě více ve veřejném stravování.
Nejčetnější kategorie článků
životopis zbožíznalství ubytování restaurace a servis recept případová studie pohostinství o čem se nemluví o čem se mluví nápoje kuchyňské techniky konzulting koho se to týká kdo-kdy-kde jídla a jídelní lístky hygiena a sanitace historka gastronomie Francie etnické kuchyně etika co-kdy-kde Amerika