Univerzita pro hosty restaurací
Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.
-
- Michael Dobromil Klíma životopis
- * 23. 6. 1928 až † 15. 10. 2011
- Zakladatel konceptu STEAKGRILL®, autor článků na Hostovce. Od poloviny roku 2018 vzniká tento web jako modernizace a revize původního webu Hostovky.
-
Brzy do postele, brzy vstát, propagovat se a tvrdě pracovat!
-
Životní krédo Mikea z originálního
Early to bed, early to rise, work like hell and advertise!
.
Kategorie článkůkdo-kdy-kde
- 9. dubna 2009
- kdo-kdy-kde
- Food Cost
- To co blábolí o food cost ve svém pořadu Ano šéfe náš samozvaný nejvyšší kuchař Zdeňek Pohlreich tomu nevěřte. Musíte si o tom něco přečíst, abyste viděli že jsou to všechno nesmysle. Pokud si to řekneme velice zjednodušeně a laicky, tak Food cost je anglický výraz pro náklady na výrobu jídel které jsou vyjádřeny v procentech v poměru k jejich prodejní ceně.
- Přečíst
- share https://www.hostovka.cz/food_cost?usp=sharing
- 29. června 2008
- kdo-kdy-kde
- Ganymed
- V řecké mytologii Ganymed byl velice pohledný mladík z Troje, kterého Zeus přivedl na Olymp k obsluze bohů.
- Přečíst
- share https://www.hostovka.cz/ganymed?usp=sharing
- 26. července 2005
- kdo-kdy-kde
- François Pierre de La Varenne
- V době panování krále Ludvíka XIV, byla ve Francii vydána nesmírně důležitá kuchařská kniha La Cuisinier françois, kterou napsal La Varenne. Svou kuchařskou kariéru začal v kuchyni baronky de Bar, sestry Jindřicha IV a později pracoval pro hraběte d?Uxelles, francouzského maršála který byl známý vybraným stolem.
- Přečíst
- share https://www.hostovka.cz/francois_pierre?usp=sharing
- 4. listopadu 2005
- kdo-kdy-kdepřípadová studie
- Příběh hoteliéra Ellswortha M. Statlera
- Ellsworth Statler je mnohými považován za největšího hoteliéra všech dob. Ze 13letého hotelového poslíčka se bez jakéhokoliv základního natožpak odborného vzdělání stal osobností amerického hotelového průmyslu a multimilionářem.
- Přečíst
- share https://www.hostovka.cz/ellsworth_statler?usp=sharing
- 20. července 2005
- kdo-kdy-kdehotel
- Architekt Alois Krofta
- Pražský architekt Alois Krofta si ve třicátých letech otevřel hotel Alcron. Název hotelu byl odvozen ze zkratky jeho jména. Jako šéfkuchaře si najal Floriána Zimmermanna, který měl mezinárodní zkušenosti.
- Přečíst
- share https://www.hostovka.cz/alois_krofta?usp=sharing
- 2. července 2006
- kdo-kdy-kdereceptsteak
- Historie chateaubriandova steaku
- Châteaubriand [vyslov šatobriján(d)] byl francouzský státník a spisovatel, jehož nejznámější díla jsou Memoires d'outre-tombe (Paměti ze záhrobí), Atala a Génie du christianisme (Duch křesťanství). Je po něm pojmenováno několik omáček a pokrmů, z nichž nejznámější je řez ze svíčkové o váze 400 až 500 gramů zvaný chateaubriandův steak nebo také jen chateaubriand.
- Přečíst
- share https://www.hostovka.cz/chateaubriand?usp=sharing
- 18. listopadu 2005
- kdo-kdy-kdekořeníhistorka
- Historka o novém koření
- K novému koření, lépe řečeno k jeho anglickému jménu allspice se váže jedna zábavná příhoda. Ta se stala u hotelu Marriott v Chicagu na letišti.
- Přečíst
- share https://www.hostovka.cz/nove_koreni?usp=sharing
- 7. srpna 2005
- kdo-kdy-kdeFrancieosobnost
- Marie-Antoine Carême
- Carême byl nejenom vynikající kuchař, ale také to byl nejspíše první stylista jídla na světě. Pod svá díla se podepisoval jako Antoine Carême, ale jeho plné jméno bylo Marie-Antoine Carême. Narodil se 8. června 1784 v Paříži.
- Přečíst
- share https://www.hostovka.cz/careme?usp=sharing
- 29. července 2005
- kdo-kdy-kdeFrancieItálie
- Vliv Catherine de Medici na francouzskou kuchyni
- Základy západní gastronomie byly položeny již v době Renesance. Sňatek čtrnáctileté Kateřiny Medicejské s budoucím francouzským králem Jindřichem II. byl příležitostí vlivu sofistikované italské kuchyně na kuchyni francouzskou.
- Přečíst
- share https://www.hostovka.cz/catherine_de_medici?usp=sharing
- Nejčetnější kategorie článků
- Amerika co-kdy-kde etika etnické kuchyně Francie gastronomie historka hygiena a sanitace jídla a jídelní lístky kdo-kdy-kde koho se to týká konzulting kuchyňské techniky nápoje o čem se mluví o čem se nemluví pohostinství polévky případová studie recept restaurace a servis ubytování zbožíznalství životopis
FAQ
n/a