Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Pane Klíma.
Jste považován za nejlepšího gastronomického odborníka a kritika.
Mohl by jste nějak komentovat po odborné stránce pořed Ano Šéfe???
Děkuji a přeji hezký den Tomík
Odpověď:
Váýený Tomíku,
asi Vás zklamu. Jak jste z mých nesčetných příspěvků do všech možných medií a z výše popisu mé praxe jste mohl poznat, tak odbornost pro mně znamená být jeden z nejlepších, ale o své znalosti, úspěchy a neúspěchy se dělit s těmi mladšími aby se mých chyb vyvarovali. Ti mladí, ale jsou vetšinou velice citliví a mnohdy přebírají i chování a slovník svých učitelů či mentorů a z některých si udělají svůj role model. V tom ohledu si myslím, že pořad ano šéfe nemá s oborností co společného a označil byh ho za trestuhodný. Nicméně, jak mi mnoho lidí říká, to je to co náš národ chce.
Já jsem v Americe na několika televizních pořadech také spolupracoval a mám naštěstí důkazy o mé čtřicetilené praci instruktoa a učitele téměř po celém světě a moji žáci, téměř do jednoho, byli po nějakém čase velice úspěšní (mnohdy úspěšnější než jsem byl já, ale pokud by používali slovník jaký se používá v pořadu Ano Šefe, tak by se bývali nedožili konce prvého semestru.
Jsem ale přímo fastcinován tím, že když ta televize do nějakého podniku přjide, že je všechno špatné v četně obsluhy a jídla a po jednom dnu natáčení je najednou všechno dobré, přijde pan Vaněk, všechno to během pěti minut vyhodnotí na jedničku a náš nejvyšší šef pan Pohlreich dá té restauci nálepku s jeho fotkou (což je důležité) s doporučením k její návštěvě.What a country!
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv