Univerzita pro hosty restaurací

Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.

Michael Dobromil Klíma
Michael Dobromil Klíma životopis
* 23. 6. 1928 až 15. 10. 2011
Zakladatel konceptu STEAKGRILL®, autor článků na Hostovce. Od poloviny roku 2018 vzniká tento web jako modernizace a revize původního webu Hostovky.
Brzy do postele, brzy vstát, propagovat se a tvrdě pracovat!
Životní krédo Mikea z originálního Early to bed, early to rise, work like hell and advertise!.

Články

Články

Životopis zbožíznalství ubytování restaurace a servis recept případová studie pohostinství o čem se mluví nejčtenější nápoje kuchyňské techniky koho se to týká kdo-kdy-kde jídla a jídelní lístky hygiena a sanitace historka gastronomie etnické kuchyně etika co-kdy-kde

Divoká rýže
16. srpna 2008
zbožíznalství
Divoká rýže
Divoká rýže, anglicky zvaná wild rice, jsou vlastně semena rostliny Zizania palustris rostoucí divoce v mělčinách vodních toků a jezer v americkém státě Minesota a sousední Kanadě.
Bílý balsamický ocet
29. června 2008
zbožíznalství
Bílý balsamický ocet
V některých odborných receptech se setkáte například s tím, abyste přidali "několik kapek Aceto Balsamico", což svědčí o tom že sám ten autor,nebo opisovatel protože nečte mé příspěvky, ani neví o čem mluví, protože již neříká jestli ten ocet má být "rosso" nebo "bianco" což z kuchařského hlediska je velice důležité.
Citróny
29. srpna 2007
zbožíznalství
Citróny
Citrón, italsky limone, anglicky lemon, německy zitrone, je dnes používaný po celém světě. Jak k přípravě jídel a nápojů, tak i k jejich ozdobě.
Physalis
22. prosince 2005
zbožíznalství
Physalis
Physalis se na českých trzích dnes objevuje velice často, ale já se obávám, že jen málo lidí ví co to vlastně je a jak physalis jíst nebo podávat.
Vše o avokádu
27. ledna 2007
zbožíznalstvíovocezelenina
Vše o avokádu
Avokádo (anglicky avocado), je někdy označováno za tropické ovoce a jindy za zeleninu. Plody jsou kulaté, oválné nebo hruškovitého tvaru. Barva avokáda může být od jasně zelené, přes červenou, po tmavě rudou, až černou barvu.
Jak vybrat a podávat řapíkatý celer
26. ledna 2007
zbožíznalstvíreceptzelenina
Jak vybrat a podávat řapíkatý celer
Řapíkatý celer (Apium graveolens dulce) anglicky zvaný celery, byl v Evropě až do 16 století, znám pouze jako lékařská rostlina. V Česku byl řapíkatý celer znám až od Sametové revoluce.