Univerzita pro hosty restaurací
Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.

Seznam článků ikdo-kdy-kde

- 9. dubna 2009
 - ikdo-kdy-kde
 - Food Cost
 - To co blábolí o food cost ve svém pořadu Ano šéfe náš samozvaný nejvyšší kuchař Zdeňek Pohlreich tomu nevěřte. Musíte si o tom něco přečíst, abyste viděli že jsou to všechno nesmysle. Pokud si to řekneme velice zjednodušeně a laicky, tak Food cost je anglický výraz pro náklady na výrobu jídel které jsou vyjádřeny v procentech v poměru k jejich prodejní ceně.
 - Food Cost , /food_cost
 

- 29. června 2008
 - ikdo-kdy-kde
 - Ganymed
 - V řecké mytologii Ganymed byl velice pohledný mladík z Troje, kterého Zeus přivedl na Olymp k obsluze bohů.
 - Ganymed , /ganymed
 

- 26. července 2005
 - ikdo-kdy-kde
 - François Pierre de La Varenne
 - V době panování krále Ludvíka XIV, byla ve Francii vydána nesmírně důležitá kuchařská kniha La Cuisinier françois, kterou napsal La Varenne. Svou kuchařskou kariéru začal v kuchyni baronky de Bar, sestry Jindřicha IV a později pracoval pro hraběte d?Uxelles, francouzského maršála který byl známý vybraným stolem.
 - François Pierre de La Varenne , /francois_pierre
 

- 4. listopadu 2005
 - ikdo-kdy-kdeipřípadová studie
 - Příběh hoteliéra Ellswortha M. Statlera
 - Ellsworth Statler je mnohými považován za největšího hoteliéra všech dob. Ze 13letého hotelového poslíčka se bez jakéhokoliv základního natožpak odborného vzdělání stal osobností amerického hotelového průmyslu a multimilionářem.
 - Příběh hoteliéra Ellswortha M. Statlera , /ellsworth_statler
 

- 20. července 2005
 - ikdo-kdy-kdeihotel
 - Architekt Alois Krofta
 - Pražský architekt Alois Krofta si ve třicátých letech otevřel hotel Alcron. Název hotelu byl odvozen ze zkratky jeho jména. Jako šéfkuchaře si najal Floriána Zimmermanna, který měl mezinárodní zkušenosti.
 - Architekt Alois Krofta , /alois_krofta
 

- 18. listopadu 2005
 - ikdo-kdy-kdeikořeníihistorka
 - Historka o novém koření
 - K novému koření, lépe řečeno k jeho anglickému jménu allspice se váže jedna zábavná příhoda. Ta se stala u hotelu Marriott v Chicagu na letišti.
 - Historka o novém koření , /nove_koreni
 

- 7. srpna 2005
 - ikdo-kdy-kdeiFrancieiosobnost
 - Marie-Antoine Carême
 - Carême byl nejenom vynikající kuchař, ale také to byl nejspíše první stylista jídla na světě. Pod svá díla se podepisoval jako Antoine Carême, ale jeho plné jméno bylo Marie-Antoine Carême. Narodil se 8. června 1784 v Paříži.
 - Marie-Antoine Carême , /careme
 

- 29. července 2005
 - ikdo-kdy-kdeiFrancieiItálie
 - Vliv Catherine de Medici na francouzskou kuchyni
 - Základy západní gastronomie byly položeny již v době renesance. Sňatek čtrnáctileté Kateřiny Medicejské s budoucím francouzským králem Jindřichem II. byl příležitostí vlivu sofistikované italské kuchyně na kuchyni francouzskou.
 - Vliv Catherine de Medici na francouzskou kuchyni , /catherine_de_medici
 

- 11. srpna 2005
 - ikdo-kdy-kdeigastronomieiFrancieihistorie
 - Georges Auguste Escoffier
 - Escoffier (1847 až 1935) je král kuchařů a kuchař králů, který přišel na svět v ten pravý čas. Narodil se ve Villeneuve-Loubet, ve městě tak malém, že vůbec nebylo uváděno na mapách.
 - Georges Auguste Escoffier , /auguste_escoffier
 

- 11. srpna 2005
 - ikdo-kdy-kdeigastronomieiFrancieihistorie
 - Geniální hoteliér César Ritz
 - César Ritz byl génius hotelového průmyslu. Moc dobře znal důležitost historie, zásad gastronomie a dobré organizace kuchyně.
 - Geniální hoteliér César Ritz , /cesar_ritz
 
- Zobrazit články podle štítku
 - iAmerika iČeská republika ico-kdy-kde ietika ietnické kuchyně iFrancie igastronomie ihistorka ihygiena a sanitace ijídla a jídelní lístky ikdo-kdy-kde ikoho se to týká ikonzulting ikuchyňské techniky inápoje io čem se mluví io čem se nemluví iomáčka ipohostinství ipolévky ipřípadová studie irecept irestaurace a servis iubytování izbožíznalství iživotopis
 
FAQ
n/a
Nová elektronická kniha
Chystáme se vydat e-book se články tohoto webu. Získáte tím všechny články autora do své oblíbené čtečky. Koupí e-booku navíc podpoříte další rozvoj tohoto webu.
- iE-book pro všechny druhy čteček plus formát PDF.
 - iAutomatické aktualizace a přidávání nových článků!
 - iZajímá Vás e-book?
 
