Michael Klíma na téma ikdo-kdy-kdeigastronomieiFrancie11. srpna 2005

Geniální hoteliér César Ritz

César Ritz byl génius hotelového průmyslu. Moc dobře znal důležitost historie, zásad gastronomie a dobré organizace kuchyně.

iZískat odkaz na článekhttps://www.hostovka.cz/cesar_ritz?usp=sharingi Sdílet na Facebooku iNavrhnout úpravy článku

V první polovině 20. století před rokem 1914, vybudoval César Ritz na těchto základních pilířích pohostinského průmyslu velice úspěšnou kariéru.

César Ritz si uvědomoval důležitost gastronomie v hotelovém průmyslu natolik, že se spojil s Agustem Escoffiérem, již tehdy uznávaným nejschopnějším šéfkuchařem světa.

Díky tomuto partnerství vznikly nejluxusnější světové hotely té doby. Také mnoho jiných světových hotelů bylo založeno na reputaci jména Ritz a Carlton a byly také synonymy kvality a vysokého stupně komfortu.

Komfort, luxus, francouzská gastronomie a vysoká kvalita jídla, pití a servisu, bez ohledu na náklady. To byl standard této doby. Dnešní doba je však podstatně jiná.