Univerzita pro hosty restaurací
Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.

Seznam článků iČeská republika

- 30. ledna 2010
 - ijídla a jídelní lístkyiČeská republika
 - Projekt Czech specials
 - Původně se měl projekt jmenovat Czech specials (české speciality). Lepší název by ale byl například Czech specialities). Poté začali přidávat názvy: „Ochutnejte Českou republiku“. To se ale moc nelíbilo Moravákům, a tak Moraváci přišli s něčím podobným, což je „Ochutnejte Moravu“.
 - Projekt Czech specials , /czech_specials
 

- 31. března 2008
 - ikoho se to týkáiČeská republika
 - Hnědý nos českých kuchařů
 - Vsadím se, že vám na žádné škole angličtiny neřeknou co znamená brownnosing. Dokonce to nenajdete ani v žádném slovníku idiomů. Brown nose znamená v překladu hnědý nos. Prostě když někdo někomu leze do zadku, tak má hnědý nos a nemusím vám asi říkat od čeho.
 - Hnědý nos českých kuchařů , /brownnosing
 

- 7. května 2008
 - igastronomieiČeská republikaiFrancieijídla a jídelní lístkyihistorka
 - Výraz à la na českých lístcích
 - Česká kuchyně se od nepaměti vzhlížela ve Francii, a proto není divu, že se na českých jídelních lístcích stále setkáváme s francouzskými výrazy. Při tvorbě názvů jídel je všechno povolené, co není vyloženě zakázané. Nicméně při tvorbě jídelních lístků (pokud se nejedná o francouzskou restauraci nebo francouzskou verzi lístku), se snažte níže uvedeným francouzským výrazům vyhnout.
 - Výraz à la na českých lístcích , /a_la
 

- 11. srpna 2005
 - igastronomieiFrancieiČeská republika
 - Společenství gastronomů
 - V českém odborném tisku jsem se teprve nedávno dozvěděl, že existuje české společenství gastronomů a francouzské společenství Chaîne des Rôtisseurs.
 - Společenství gastronomů , /spolecenstvi_gastronomu
 

- 1. ledna 2007
 - ietnické kuchyněijídla a jídelní lístkyiAmerikaiČeská republika
 - Důležitost etnických kuchyní
 - Znalosti stravovacích zvyklostí zahraničních hostů a etnických skupin byla dříve přikládána velká váha. Ta dnes pomalu ale jistě ztrácí na své důležitosti.
 - Důležitost etnických kuchyní , /etnicke_kuchyne
 

- 11. srpna 2005
 - igastronomieihistorieijídla a jídelní lístkyiFrancieiČeská republika
 - Vše o gastronomii
 - Gastronom je jakýsi puntičkářský výraz z počátku devatenáctého století, kterým se označovali experti v gastronomii. Praví znalci dobrého jídla se spokojí s názvem gurmán.
 - Vše o gastronomii , /gastronomie
 

- 7. září 2006
 - ijídla a jídelní lístkyisendvičiAmerikaiFrancieiČeská republikaichlebíčkyirecept
 - Původ a typy sendvičů
 - Jedním z posláních Hostovky je připravit své studenty na jídla, se kterými se setkají při cestách do zahraničí. O rychlém občerstvení jsem něco málo již napsal. Obávám se ale, že jsem zapomněl na něco, co je Čechům velmi blízké – na sendviče. Ty se totiž normálně za rychlé občerstvení nepovažují.
 - Původ a typy sendvičů , /sendvice
 
- Zobrazit články podle štítku
 - iAmerika iČeská republika ico-kdy-kde ietika ietnické kuchyně iFrancie igastronomie ihistorka ihygiena a sanitace ijídla a jídelní lístky ikdo-kdy-kde ikoho se to týká ikonzulting ikuchyňské techniky inápoje io čem se mluví io čem se nemluví iomáčka ipohostinství ipolévky ipřípadová studie irecept irestaurace a servis iubytování izbožíznalství iživotopis
 
FAQ
n/a
Nová elektronická kniha
Chystáme se vydat e-book se články tohoto webu. Získáte tím všechny články autora do své oblíbené čtečky. Koupí e-booku navíc podpoříte další rozvoj tohoto webu.
- iE-book pro všechny druhy čteček plus formát PDF.
 - iAutomatické aktualizace a přidávání nových článků!
 - iZajímá Vás e-book?
 
