Univerzita pro hosty restaurací

Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.

Michael Dobromil Klíma
Michael Dobromil Klíma životopis
* 23. 6. 1928 až 15. 10. 2011
Zakladatel konceptu STEAKGRILL®, autor článků na Hostovce. Od poloviny roku 2018 vzniká tento web jako modernizace a revize původního webu Hostovky.
Brzy do postele, brzy vstát, propagovat se a tvrdě pracovat!
Životní krédo Mikea z originálního Early to bed, early to rise, work like hell and advertise! .

Kategorie článkůkdo-kdy-kde

Food Cost
9. dubna 2009
kdo-kdy-kde
Food Cost
To co blábolí o food cost ve svém pořadu Ano šéfe náš samozvaný nejvyšší kuchař Zdeňek Pohlreich tomu nevěřte. Musíte si o tom něco přečíst, abyste viděli že jsou to všechno nesmysle. Pokud si to řekneme velice zjednodušeně a laicky, tak Food cost je anglický výraz pro náklady na výrobu jídel které jsou vyjádřeny v procentech v poměru k jejich prodejní ceně.
Ganymed
29. června 2008
kdo-kdy-kde
Ganymed
V řecké mytologii Ganymed byl velice pohledný mladík z Troje, kterého Zeus přivedl na Olymp k obsluze bohů.
François Pierre de La Varenne
26. července 2005
kdo-kdy-kde
François Pierre de La Varenne
V době panování krále Ludvíka XIV, byla ve Francii vydána nesmírně důležitá kuchařská kniha La Cuisinier françois, kterou napsal La Varenne. Svou kuchařskou kariéru začal v kuchyni baronky de Bar, sestry Jindřicha IV a později pracoval pro hraběte d?Uxelles, francouzského maršála který byl známý vybraným stolem.
Příběh hoteliéra Ellswortha M. Statlera
4. listopadu 2005
kdo-kdy-kdepřípadová studie
Příběh hoteliéra Ellswortha M. Statlera
Ellsworth Statler je mnohými považován za největšího hoteliéra všech dob. Ze 13letého hotelového poslíčka se bez jakéhokoliv základního natožpak odborného vzdělání stal osobností amerického hotelového průmyslu a multimilionářem.
Architekt Alois Krofta
20. července 2005
kdo-kdy-kdehotel
Architekt Alois Krofta
Pražský architekt Alois Krofta si ve třicátých letech otevřel hotel Alcron. Název hotelu byl odvozen ze zkratky jeho jména. Jako šéfkuchaře si najal Floriána Zimmermanna, který měl mezinárodní zkušenosti.
Historie chateaubriandova steaku
2. července 2006
kdo-kdy-kdereceptsteak
Historie chateaubriandova steaku
Châteaubriand [vyslov šatobriján(d)] byl francouzský státník a spisovatel, jehož nejznámější díla jsou Memoires d'outre-tombe (Paměti ze záhrobí), Atala a Génie du christianisme (Duch křesťanství). Je po něm pojmenováno několik omáček a pokrmů, z nichž nejznámější je řez ze svíčkové o váze 400 až 500 gramů zvaný chateaubriandův steak nebo také jen chateaubriand.
Historka o novém koření
18. listopadu 2005
kdo-kdy-kdekořeníhistorka
Historka o novém koření
K novému koření, lépe řečeno k jeho anglickému jménu allspice se váže jedna zábavná příhoda. Ta se stala u hotelu Marriott v Chicagu na letišti.
Marie-Antoine Carême
7. srpna 2005
kdo-kdy-kdeFrancieosobnost
Marie-Antoine Carême
Carême byl nejenom vynikající kuchař, ale také to byl nejspíše první stylista jídla na světě. Pod svá díla se podepisoval jako Antoine Carême, ale jeho plné jméno bylo Marie-Antoine Carême. Narodil se 8. června 1784 v Paříži.
Vliv Catherine de Medici na francouzskou kuchyni
29. července 2005
kdo-kdy-kdeFrancieItálie
Vliv Catherine de Medici na francouzskou kuchyni
Základy západní gastronomie byly položeny již v době Renesance. Sňatek čtrnáctileté Kateřiny Medicejské s budoucím francouzským králem Jindřichem II. byl příležitostí vlivu sofistikované italské kuchyně na kuchyni francouzskou.
Nejčetnější kategorie článků
Amerika co-kdy-kde etika etnické kuchyně Francie gastronomie historka hygiena a sanitace jídla a jídelní lístky kdo-kdy-kde koho se to týká konzulting kuchyňské techniky nápoje o čem se mluví o čem se nemluví pohostinství polévky případová studie recept restaurace a servis ubytování zbožíznalství životopis

FAQ

n/a