Univerzita pro hosty restaurací

Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.

Michael Dobromil Klíma
Michael Dobromil Klíma životopis
* 23. 6. 1928 až 15. 10. 2011
Zakladatel konceptu STEAKGRILL®, autor článků na Hostovce. Od poloviny roku 2018 vzniká tento web jako modernizace a revize původního webu Hostovky.
Brzy do postele, brzy vstát, propagovat se a tvrdě pracovat!
Životní krédo Mikea z originálního Early to bed, early to rise, work like hell and advertise! .

Kategorie článkůzbožíznalství

Divoká rýže
16. srpna 2008
zbožíznalství
Divoká rýže
Divoká rýže, anglicky zvaná wild rice, jsou vlastně semena rostliny Zizania palustris rostoucí divoce v mělčinách vodních toků a jezer v americkém státě Minesota a sousední Kanadě.
Bílý balsamický ocet
29. června 2008
zbožíznalství
Bílý balsamický ocet
V některých odborných receptech se setkáte například s tím, abyste přidali "několik kapek Aceto Balsamico", což svědčí o tom že sám ten autor,nebo opisovatel protože nečte mé příspěvky, ani neví o čem mluví, protože již neříká jestli ten ocet má být "rosso" nebo "bianco" což z kuchařského hlediska je velice důležité.
Citróny
29. srpna 2007
zbožíznalství
Citróny
Citrón, italsky limone, anglicky lemon, německy zitrone, je dnes používaný po celém světě. Jak k přípravě jídel a nápojů, tak i k jejich ozdobě.
Ovoce physalis
22. prosince 2005
zbožíznalství
Ovoce physalis
Physalis (česky mochyně) je jedno z mála ovocí, ze kterého se používá celá rostlina – plody, listy, a kořeny. Physalis se dnes velmi často objevuje na českých trzích. Přesto se ale obávám, že jen málo lidí ví, co to vlastně je, a jak physalis jíst nebo podávat.
Vše o avokádu
27. ledna 2007
zbožíznalstvíovocezelenina
Vše o avokádu
Avokádo (anglicky avocado), je někdy označováno za tropické ovoce a jindy za zeleninu. Plody jsou kulaté, oválné nebo hruškovitého tvaru. Barva avokáda může být od jasně zelené, přes červenou, po tmavě rudou až černou.
Jak vybrat a podávat řapíkatý celer
26. ledna 2007
zbožíznalstvíreceptzelenina
Jak vybrat a podávat řapíkatý celer
Řapíkatý celer (Apium graveolens dulce) anglicky zvaný celery, byl v Evropě až do 16. století znám pouze jako lékařská rostlina. V Česku je řapíkatý celer znám až od Sametové revoluce.
Nejčetnější kategorie článků
Amerika co-kdy-kde etika etnické kuchyně Francie gastronomie historka hygiena a sanitace jídla a jídelní lístky kdo-kdy-kde koho se to týká konzulting kuchyňské techniky nápoje o čem se mluví o čem se nemluví pohostinství polévky případová studie recept restaurace a servis ubytování zbožíznalství životopis

FAQ

n/a