Univerzita pro hosty restaurací
Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.

Seznam článků ihistorka

- 11. února 2008
 - ihistorkaiIzraelizkušenosti
 - Význam slova chucpa
 - Výraz chucpa má řadu významů, a to jak negativních, tak i pozitivních. Chucpa může znamenat odvahu nebo kuráž a opovážlivost v tom kladném slova smyslu, ale i nehoráznou opovážlivost v záporném smyslu jako je drzost či neomalenost.
 - Význam slova chucpa , /chucpa
 

- 6. února 2007
 - irestaurace a servisihistorkaiAmerika
 - Příběh restaurace Bakery
 - Podle všech pouček o podnikání v pohostinství je jednou ze základních podmínek úspěšného provozování restaurace lokalita. Nicméně doslova učebnicovým příkladem, že atmosféra a ambiance je důležitější podmínkou při provozování restaurace než lokalita, byl můj velmi dobrý a milý přítel pan Louis Szathmary.
 - Příběh restaurace Bakery , /bakery
 

- 8. ledna 2008
 - ijídla a jídelní lístkyihistorkaireceptiAmerikaiMexiko
 - Recept na vítězné chili
 - Jako každoročně, probíhala v roce 1988 v Chicagu soutěž o nejlepší chili. Při podobných akcích nejde v Americe o medaile, jako spíše o zábavu. Zúčastnit se jich může kdokoli, ne jenom profesionální kuchaři. What a country!
 - Recept na vítězné chili , /chili
 

- 30. září 2007
 - ijídla a jídelní lístkyireceptihistorka
 - Vdolky u nás a v Americe
 - Někdo má rád vdolky, někdo zase holky. No a já se netajím tím, že mám rád obojí. Holky nemusí být vyloženě české, ale vdolky, to je něco jiného. Vdolky musí být pravé české, jak je dělala moje maminka, babička a prababička.
 - Vdolky u nás a v Americe , /vdolky
 

- 9. července 2006
 - igastronomieirybyihistorka
 - Opravdově čerstvá ryba v restauraci
 - Pokud si někdy v restauraci hodláte objednat rybu, tak si dejte velký pozor, zda je opravdu čerstvá. V Americe je zákon zvaný „pravda na jídelním lístku“ (anglicky truth on the menu). Podle tohoto zákona je trestné, aby restaurace uváděla na jídelním lístku, že používá čerstvé ryby a přitom používala ryby rozmražené. What a country!
 - Opravdově čerstvá ryba v restauraci , /cerstva_ryba
 

- 18. listopadu 2005
 - ikdo-kdy-kdeikořeníihistorka
 - Historka o novém koření
 - K novému koření, lépe řečeno k jeho anglickému jménu allspice se váže jedna zábavná příhoda. Ta se stala u hotelu Marriott v Chicagu na letišti.
 - Historka o novém koření , /nove_koreni
 

- 14. července 2006
 - ietnické kuchyněichutěihistorkaipřípadová studieipsychologie
 - Psychlogie chutí a co jí lidé v zahraničí
 - Jídlo (strava) je z velké míry otázkou návyku a tradic založených na surovinových možnostech a na technické vyspělosti daného národa či etnické skupiny. Jídlo dříve nemělo vůbec nic společného s chutěmi a preferencemi. Ty přišly až později a začaly být omezovány a regulovány náboženskými přikázáními či zdravotními předpisy.
 - Psychlogie chutí a co jí lidé v zahraničí , /co_chutna_cizincum
 

- 7. května 2008
 - igastronomieiČeská republikaiFrancieijídla a jídelní lístkyihistorka
 - Výraz à la na českých lístcích
 - Česká kuchyně se od nepaměti vzhlížela ve Francii, a proto není divu, že se na českých jídelních lístcích stále setkáváme s francouzskými výrazy. Při tvorbě názvů jídel je všechno povolené, co není vyloženě zakázané. Nicméně při tvorbě jídelních lístků (pokud se nejedná o francouzskou restauraci nebo francouzskou verzi lístku), se snažte níže uvedeným francouzským výrazům vyhnout.
 - Výraz à la na českých lístcích , /a_la
 
- Zobrazit články podle štítku
 - iAmerika iČeská republika ico-kdy-kde ietika ietnické kuchyně iFrancie igastronomie ihistorka ihygiena a sanitace ijídla a jídelní lístky ikdo-kdy-kde ikoho se to týká ikonzulting ikuchyňské techniky inápoje io čem se mluví io čem se nemluví iomáčka ipohostinství ipolévky ipřípadová studie irecept irestaurace a servis iubytování izbožíznalství iživotopis
 
FAQ
n/a
Nová elektronická kniha
Chystáme se vydat e-book se články tohoto webu. Získáte tím všechny články autora do své oblíbené čtečky. Koupí e-booku navíc podpoříte další rozvoj tohoto webu.
- iE-book pro všechny druhy čteček plus formát PDF.
 - iAutomatické aktualizace a přidávání nových článků!
 - iZajímá Vás e-book?
 
