Univerzita pro hosty restaurací
Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.

Seznam článků ipohostinství

- 3. října 2011
 - ipohostinství
 - Supervision
 - Před nějakým časem jsem se ptal bývalého rektora jedné hotelové školy, proč se na českých hotelových školách učí všechny ty archaické nebo prakticky nepoužitelné předměty a přitom jedna ze základních znalostí managementu jako je supervision, se neučí.
 - Supervision , /supervision
 

- 15. srpna 2011
 - ipohostinství
 - Dobrý administrativní pracovník v pohostinství
 - U většiny funkci pracovníků v pohostinství se nepředpokládají administrativní schopnosti. Nicméně dnes je jen velmi málo funkcí, kde by administrativa neměla svoji důležitost. Historicky je známo, že jen velmi málo třeba i slavných kuchařů je schopno své recepty a techniky vaření popsat.
 - Dobrý administrativní pracovník v pohostinství , /administrativni_pracovnik
 

- 23. května 2010
 - ipohostinství
 - Zbytky
 - Vytvořit v pohostinství 10% čistého zisku, je sakramentsky tvrdý oříšek. Skončit se ztrátou 10% a více, je velice jednoduché. Když uvaříte 10 porcí nějaké hotovky a prodáte jich jen 9, tak vám vznikne nenahraditelná ztráta 10%, která, když se opakuje několikrát, vás může přivézt k bankrotu, dříve než se nadějete.
 - Zbytky , /zbytky2
 

- 23. ledna 2010
 - ipohostinství
 - Odborníci v pohostinství
 - Kdo jsou to osobnosti v českém pohostinství vím již relativně dlouho, a pokud to zajímá i vás, tak jejich seznam najdete na stránkách www.gastronews.cz na kterých ty tituly uděluje jejich šéfredaktor pan Jiří Řezáč.
 - Odborníci v pohostinství , /odbornici_v_pohostinstvi
 

- 4. listopadu 2009
 - ipohostinství
 - Češi nečtou
 - To není z mé hlavy, ale musím s tím souhlasit, protože pokud se týká pohostinství jsem se o tom již několikrát přesvědčil.
 - Češi nečtou , /cesi_nectou
 

- 23. října 2009
 - ipohostinství
 - Současný stav českého pohostinství
 - Přikládám kopii e-mailu od Jirky Feřtka, jednoho mého spolužáka na hotelové škole v Mariánských Lázních v roce 1949, kdy české pohostinství bylo ještě pohostinstvím. To si počtete.
 - Současný stav českého pohostinství , /soucasny_stav_ceskeho_pohostinstvi
 

- 21. října 2009
 - ipohostinství
 - Franchize Day
 - Já jsem jeden z mála, kdo ten velký boom franchisingu restaurací rychlého občerstvení v Česku předvídal již od Sametové revoluce, a na štěstí na to mám důkazy.
 - Franchize Day , /franchize_day
 

- 24. května 2009
 - ipohostinství
 - Jak vařit bez kuchaře
 - Tento článek jsem před několika lety někde napsal, ale jako mnoho mých příspěvků do medii, má stále ještě svoji platnost a proto vám ho v trochu pozměněné formě předkládám i zde.
 - Jak vařit bez kuchaře , /jak_varit_bez_kuchare
 

- 17. května 2009
 - ipohostinství
 - Služby
 - Museli byste mně přesvědčit o tom, že se mýlím, ale dovoluji si tvrdit, že v České republice služby, až na nějaké výjimky, téměř neexistují.
 - Služby , /sluzby
 

- 4. května 2009
 - ipohostinství
 - Důvody neúspěchu českých restaurací
 - Rychlá expanse, absolutní neodbornost většiny provozovatelů pohostinství, na život a na smrt vyhrocená konkurence, je v Česku hlavní příčinou neúspěchu mnoha restaurací. Velké procento neúspěchu je také díky a nedostatečnému počátečnímu kapitálu. Restaurace jsou pro banky velice rizikové a proto i procenta z půjček jsou vyšší.
 - Důvody neúspěchu českých restaurací , /duvody_neuspechu_ceskych_restauraci
 

- 4. května 2009
 - ipohostinství
 - Management By the Menu
 - Dá se říci, že největší změny v pohostinství v tomto století zaznamenal jídelní lístek, který je základem veškeré činnosti každého gastronomického provozu.
 - Management By the Menu , /management_by_menu
 

- 1. května 2009
 - ipohostinství
 - Logistika
 - Logistika v průmyslu pohostinství a cestovního ruchu je umění skloubit všechny články tohoto enormního odvětví národního hospodářství v jeden celek jehož hlavním cílem je uspokojit potřeby a přání hostů a vytvořit zasloužený předpokládaný zisk.
 - Logistika , /logistika
 

- 24. dubna 2009
 - ipohostinství
 - Franchising
 - Asi tak v roce 1991, neboli ne příliš dlouho po Sametové revoluci, v době kdy jsem byl v České Republice v zastoupení americké firmy Blodgett, za mnou přišel jeden mladý muž, s tím, že se dozvěděl, že v Americe jsem konzultantem v pohostinství, a jestli bych mu neporadil s jeho záměrem.
 - Franchising , /franchising
 

- 23. dubna 2009
 - ipohostinství
 - Technologie v průmyslu v pohostinství
 - Technologie v globálním průmyslu pohostinství předstihla schopnosti člověka. Náše pohostinství není výjimkou.
 - Technologie v průmyslu v pohostinství , /technologie_pohostinstvi
 

- 19. dubna 2009
 - ipohostinství
 - Svíčková atd.
 - Toto je článek který jsem napsal již asi před 10-15 lety, a tak jsem ho jen trochu oprášil a upravil aby byl zase aktuální.
 - Svíčková atd. , /svickova_atd
 

- 20. května 2009
 - ipohostinstvíimanagement
 - Účetnictví v pohostinství
 - Nejsem příliš zběhlý v historii účetnictví, ale vím, že účetnictví je staré více než 5.000 let. Také vím, že je to (zjednodušeně řečeno) evidence toho, co komu patří.
 - Účetnictví v pohostinství , /ucetnictvi
 

- 29. března 2008
 - ico-kdy-kdeijídla a jídelní lístkyipohostinství
 - Cenotvorba konceptu STEAKGRILL®
 - Cenotvorba je jedním z nejdůležitějších úkolu managementu kteréhokoliv provozu v oboru průmyslu pohostinství a cestovního ruchu. Na našich oborných a hotelových školách se cenotvorba nejspíše vyučuje. Podle mě se cenotvorba sice dá vyučovat, ale nedá se naučit.
 - Cenotvorba konceptu STEAKGRILL® , /cenotvorba
 
- Zobrazit články podle štítku
 - iAmerika iČeská republika ico-kdy-kde ietika ietnické kuchyně iFrancie igastronomie ihistorka ihygiena a sanitace ijídla a jídelní lístky ikdo-kdy-kde ikoho se to týká ikonzulting ikuchyňské techniky inápoje io čem se mluví io čem se nemluví iomáčka ipohostinství ipolévky ipřípadová studie irecept irestaurace a servis iubytování izbožíznalství iživotopis
 
FAQ
n/a
Nová elektronická kniha
Chystáme se vydat e-book se články tohoto webu. Získáte tím všechny články autora do své oblíbené čtečky. Koupí e-booku navíc podpoříte další rozvoj tohoto webu.
- iE-book pro všechny druhy čteček plus formát PDF.
 - iAutomatické aktualizace a přidávání nových článků!
 - iZajímá Vás e-book?
 
