Michael Klíma na témaihygiena a sanitace1. května 2009

Mýtus o bakteriích

Co to jsou bakterie to vám psát nebudu. Pokud to chcete znát definici, co jsou to bakterie, které jsou užitečné a které ne, tak se podívejte na internet. Chtěl bych se zde jen zmínit o jednom způsobu, jakým se bakterie množí.

  • i
  • i
  • i
  • ihttps://www.hostovka.cz/bakterie?usp=sharing

Když jdou maminky s dětmi na záchod, tak v domnění, že záchody jsou největším semeništěm bakterií své děti poučují a nabádají je k tomu, aby na nic nesahali a ničeho se nedotýkali. Také je učí, aby si po použití záchodu umyli ruce a aby dveře od záchodu otevírali a zavírali loktem.

iMálokdo ale ví, že v porovnání se záchodovým prkénkem a se zadky lidí, mají ruce, obličeje, a dokonce i holohlavé hlavy (o těch vlasatých ani nemluvě) bakterií daleko více. Proto mi vadí, když si kuchaři při vaření otírají rukou upocené obličeje, škrábou se všude možně a pak stejnými prsty ochutnávají jídla a olizují si je.

  • iAutor: Michael Klíma
  • iDatum vytvoření: 1. května 2009
  • iDatum revize: 7. listopadu 2019

Příbuzné články

Mýtus o bakteriích
1. května 2009
ihygiena a sanitace
Mýtus o bakteriích
Co to jsou bakterie to vám psát nebudu. Pokud to chcete znát definici, co jsou to bakterie, které jsou užitečné a které ne, tak se podívejte na internet. Chtěl bych se zde jen zmínit o jednom způsobu, jakým se bakterie množí.
  • Přečíst
  • i
  • i
  • i https://www.hostovka.cz/bakterie?usp=sharing
Mýtus o bakteriích, /bakterie
Mzda strachu
7. srpna 2008
ihygiena a sanitace
Mzda strachu
Již jsem se někde již zmínil, že jsem také pracoval jako Executive Chef pro společnost Marriott na letišti v Chicagu v kuchyni ve které se denně připravovalo 15-20 tisíc jídel do letadel různých leteckých společností.
  • Přečíst
  • i
  • i
  • i https://www.hostovka.cz/mzda_strachu?usp=sharing
Mzda strachu, /mzda_strachu
Nikdy
12. března 2008
ihygiena a sanitace
Nikdy
Ráda bych se s vámi podělila o velice špatnou zkušenost v jedné restauraci do které mně nikdy už nikdo nedostane.
  • Přečíst
  • i
  • i
  • i https://www.hostovka.cz/nikdy?usp=sharing
Nikdy, /nikdy
Podávání jídel při bezpečné teplotě
30. října 2005
ihygiena a sanitace
Podávání jídel při bezpečné teplotě
Neodborné zacházení se surovinami při přípravě a hlavně s hotovými jídly je příčinou mnoha vážných onemocnění a toto si pravděpodobně uvědomují více hosté než ti kteří jídla připravují.
  • Přečíst
  • i
  • i
  • i https://www.hostovka.cz/podavani_jidel_pri_bezpecne_teplote?usp=sharing
Podávání jídel při bezpečné teplotě, /podavani_jidel_pri_bezpecne_teplote
Sanitace
25. srpna 2005
ihygiena a sanitace
Sanitace
zatím nikdo do této sekce SANITACE nepřidal žádný příspěvek a přitom si myslím, že sanitace je největší problém při přípravě jídel nejenom doma, ale ještě více ve veřejném stravování.
  • Přečíst
  • i
  • i
  • i https://www.hostovka.cz/sanitace?usp=sharing
Sanitace, /sanitace
Organizace pro bezpečné a zdravé pracovní podmínky OSH
9. května 2008
ihygiena a sanitaceiEvropa
Organizace pro bezpečné a zdravé pracovní podmínky OSH
Zkratkou OSH je v Evropě označena organizace pro bezpečné a zdravé pracovní podmínky (European Agency for Safety and Health at Work). Pozor ale na záměnu s americkou organizací OSHA (Occupational Safety and Health Administration).
Organizace pro bezpečné a zdravé pracovní podmínky OSH, /osh