Michael Klíma na téma o čem se mluví20. prosince 2009

Buffety produktivita

Produktivita je první podmínkou rentabilnosti každého bufetu. Práce kolem bufetu není komplikovaná, nevyžaduje žádnou velkou odbornost, a proto pro bufety a brunše se snažíme plánovat méně placené zaměstnance.

sharehttps://www.hostovka.cz/buffety_produktivita?usp=sharing Sdílet na facebooku

Dokonce i k přípravě jídel v jídelně, která jsou v zásadě velice jednoduchá, je možno v krátké době zaškolit kteréhokoliv nekvalifikovaného, a tím pádem méně placeného zaměstnance.

To samé platí o doplňování jídel a nápojů a sklízení použitého nádobí což rovněž nevyžaduje žádnou velkou odbornost.

Problém v současném českém pohostinství ale je že máme příliš mnoho rádoby vzdělaných „odborníků“, tak zvaných „náčelníků“, ale žádné „indiány“.