Příprava jídel v jídelně

Příprava jídel v jídelně je více zábava než práce. V Česku se z toho dělala a ještě dělá věda. Taková jídla musel připravoat Maitr d´hotel nebo kuchař, tak zvaný minutkář, který sice toho neuměl o nic více než kterýkoliv průměrný kuchař, který se ale vyznačoval tím, že byl více placený protože byl považován za specialistu. Ve světě, zejména v Americe, se takové práci iříká „Mickey Mouse work“, protože je to více zábva než práce. Proto dnes téměř po celém světě (mimio České republiky), přípravou jídel v jídelně, případně v tak zvaných „stage kitchens), nebo i ve všech těch fast food kuchyních, ty statisíce jídle připravují úplní laici a to velice dobře, a lacino.

Původně způsob přípravy jídel v jídelně sledoval jeden účel a sice aby se co nejvíce krátila doba od přípravy jídla do doby jeho podávání či konzumace, ale se to zvrátilo ve snobismus.Pravý conoiseur by si své jídlo nenechal nikým u stolu pokazit.